Magazín: Nože
Od výběru nože přes broušení
Nožů existuje spousta typů a každý se může používat k jiným účelům. Většině se ihned vybaví nože kuchyňské, existují ale i nože pouze na lov, houbaření, bojové nože na ochranu před napadením a také speciální vrhací nože a mnoho dalších druhů. Chcete se dozvědět více? Připravili jsme pro vás obsáhlé články nejen o nožích, ale také jak správně nůž nabrousit, nebo jak vybrat nůž na sushi.
Stylové zbraně Zombie Dead
Buďte připravení na zombie apokalypsu! Se stylovými zbraněmi Zombie Dead nebudou mít zombies proti vám vůbec žádnou šanci. Ať už dáváte přednost nožům, sekerám, mačetám nebo plamennému meči, z naší nabídky zelenočerných zbraní si vybere každý. Na…
Lov s loveckým nožem - lov a nůž k sobě neodmyslitelně patří už od pradávna
Lov neboli hon je činnost, jíž se člověk věnuje od pradávna. Jedná se o pronásledování zvířete za účelem jeho odchytu, zisku potravy nebo regulace stavu zvěře. Dnes probíhá za užití palných zbraní, ale své místo má při lovu rovněž lovecký nůž.
Jak vybrat kuchyňský nůž?
Tento článek jsme vytvořili pro ty z Vás, jež se nemůžete při koupi kuchyňského nože rozhodnout. Než se vrhnete do výběru nože, věnujte pár minut tomuto textu. Možná pak vyberete úplně jiný nůž.
Kuchyňské nože
Věděli jste, že zelenina a ovoce by vůbec neměly přijít do styku s kovem, jinak ztrácí část vitamínů? Na co se používá zubatý nůž, nůž s otvory a jaké jsou výhody keramických nožů? Umíte nůž správně nabrousit a víte, jak s ním zacházet, abyste…
Finské nože, Puukko
Puukko nebo také finský nůž je věrným souputníkem Laponců a jiných seveřanů už dvě století. Tyto nože jsou ale velice oblíbené i jinde ve světě. Typický tvar, pečlivá řemeslná výroba, to jsou hlavní poznávací znaky. Na finských nožích je toho ale…
Vyberte si ten správný nůž pro houbaření
Každý rok přichází hlavní houbařská sezóna na přelomu července a srpna. V tu dobu sousta z nás hoří nedočkavostí, kdy bude mít volnou chvilku, abychom se mohli rozeběhnout do lesa pro koše plné koše hříbků, lišek, kozáků, masáků a dalších voňavých a…
Jak správně nabrousit nůž
Nerozčilujte se nad tupými kuchyňskými nebo loveckými noži, naučte se je správně brousit jednou provždy. S ostrým nožem suroviny nakrájíte jedna báseň, ochráníte navíc své prsty a prodloužíte životnost materiálu.
Další kategorie magazínu:
Našim zákazníkům se věnujeme a zodpovídáme veškeré dotazy
Vaše dotazy nám pomáhají se zlepšovat. Co je pro jednoho samozřejmá banalita, může být pro druhého zajímavá novota. Nebojte se zeptat. Jsme tu pro Vás! Co sami nevíme, na to se zeptáme odborníků, se kterými spolupracujeme. Odpovědi na časté dotazy pak zveřejňujeme zde. Zvídavost vítáme!
Jsme tu pro Vás
608 973 359
Po-Pá, 6-14 hod
Nejčastěji položené dotazy
- Jaká je maximální délka čepele meče, který lze tasit?
- Lze si u Vás objednat repliku chladné zbraně s čepelí ostrou jako břitva?
- U některých zbraní je uvedeno, že z bezpečnostních důvodů nedoporučujete na historický šerm. Mohli byste to rozvést?
- Jsou meče od Windlass Steelcrafts vhodné k šermu?
- Jsou Vámi nabízené meče pravé, mají ostré čepele jako původní samurajské meče. Je nutné k takové zbrani mít nějaké povolení?
- Věnuji se po práci výrobě mečů, mohl bych vyrábět pro Vás?
- Objednal jsem si u Vás meč a chtěl bych si k němu doobjednat pochvu, poradíte jak?
- Mám u Vás vyhlídnutý výrobek a uvádíte, že je skladem. Máte ho skutečně fyzicky na skladě?
- Nabízíte také kroužkovou zbroj vyráběnou na míru?
- U některých mečů je možnost volby rukojeti kůže/drát. Jaký je mezi tímto rozdíl? Co se lépe drží? Je drát z nerezavějícího materiálu a jak jej případně čistit?